Vergelijken

Spaarrekening kind vergelijken

Het vergelijken van spaarrekeningen voor uw kind kan lastig zijn. Er zijn namelijk nogal wat varianten. Bij spaarvormen leest u meer over de verschillende mogelijkheden, maar onderstaand staan de drie populairste keuzes opgesomd:

[adrotate banner=”20″]

  1. Geblokkeerde kinderspaarrekening: de rekening staat op naam van het kind. Er kan flexibel ingelegd worden, maar het geld komt pas vrij als het kind 18 wordt en kan tussentijds niet worden opgenomen. De rente is variabel. Handig: als u wilt sparen voor de studie van uw kind, u stapsgewijs wilt sparen en u het ingelegde spaargeld kunt missen. Niet doen: als er een kans bestaat dat u het gespaarde geld tussentijds nodig heeft voor een ander doel.
  2. Lange termijn spaardeposito: de deposito kan op eigen naam of op naam van het kind worden geopend. Bij een langere termijn krijgt u een hogere vaste rente. Inleg is eenmalig en kan tussentijds niet worden opgenomen. Handig: als u de zekerheid van een vast rente wilt voor een lange periode. Niet doen: als u wilt dat het geld eerder vrijkomt dan aan het einde van de looptijd, of als u verwacht dat de rente (sterk) gaat stijgen.
  3. Flexibel sparen zonder voorwaarden: de rekening kan op eigen naam, of op naam van het kind worden geopend. U spaart wanneer u kunt en wilt. Het geld kan op ieder moment vrij opgenomen worden. Handig: als u zichzelf (nog) niet vast wilt leggen in een spaarproduct. Niet doen: als u onvoldoende discipline heeft om van het gespaarde bedrag af te blijven
[adrotate banner=”20″]